100+godina postojanja
4prepoznatljiva brenda

O nama

Zvijezda plus kompanija je prisutna na tržištu Hrvatske već 107 godina. Od svog osnutka, uvijek je bila sinonim kvalitete s potpisom tradicije.

Njezini brendovi, ulje, margarin i majoneza, izrasli iz srca suncokreta, prvi su izbor domaćih potrošača, što godinama potvrđuju i rezultati nezavisnih istraživanja stručnih agencija. Danas kroz robne marke Zvijezda, Margo i Omegol Zvijezda uspješno zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih potrošača.

Zvijezdini proizvodi su izrađeni od prirodnih, strogo selektiranih sastojaka visoke kakvoće uz tehnološke postupke kojima su očuvani svi vrijedni sastojci. Pod Zvijezda markom proizvode se ulja, margarini, majoneza, ketchup, umaci na bazi majoneze. U vlastitoj proizvodnji su i Margo mazivi margarini, Omegol posebna linija proizvoda funkcionalne hrane, te od 2021. linija proizvoda Planet of plants. Zvijezda pod svojom markom distribuira i trgovačku robu: ocat, ulje za prženje, bučino ulje, aditive, masline, i konzervirano povrće. Također distribuira i sireve tvrtke Belje, te proizvode tvrtke Dijamant.

Zvijezda plus d.o.o., kompanija je dio Fortenova Grupe.

Izvornost, izvrsnost i prepoznatljivost

Vrijednosti koje odlikuju Zvijezda proizvode jesu izvornost, izvrsnost i prepoznatljivost. Zbog vlastitih tradicionalnih receptura i visokovrijednih sirovina, Zvijezdine proizvode korisnici svrstavaju u proizvode visokog povjerenja i rado im poklanjaju svoju vjernost. Zvijezdina kuhinja je moderna, inovativna, uvijek u trendu i privlačnog vizualnog identiteta. Inovacije u pakiranju i ambalaži, kao i razvoj novih okusa dio su Zvijezdinog poslovnog usmjerenja.

Uspjeh Zvijezde na tržištu uspjeh je cjelokupnoga tima. Svi djelatnici Zvijezde svojim radom, znanjem i vještinama doprinose kvaliteti Zvijezdinih proizvoda koji zadovoljavaju potrebe modernog čovjeka.

Misija i vizija

Misija

Zvijezda je vodeći regionalni proizvođač jestivih ulja vrhunske kvalitete te umaka i jedini hrvatski proizvođač margarina, majoneza,  proizvoda na bazi majoneze i ketchupa koji već više od stoljeća postavlja lokalne prehrambene trendove.

Naša je misija biti prvi izbor za sve vaše sjajne trenutke i ukusne obroke, od doručka do večere, uvijek tu za VAS.

Vizija

Zvijezda želi ostati snažan, inovativan regionalni lider u razvoju, proizvodnji i distribuciji ulja, umaka i drugih povezanih proizvoda. Naš je fokus na stalnom usavršavanju te pružanju povjerenja i integriteta našim zaposlenicima, potrošačima, zajednici i okolišu.

Zvijezda od 1916.

Predanost društveno odgovornom poslovanju

null

Društvena odgovornost

null

Održivost

null

Karijera

100+ godina postojanja

Zvijezda
kroz povijest

Osnovana PRVA HRVATSKA TVORNICA ULJA
Osnovana PRVA HRVATSKA TVORNICA ULJA

15. rujna 1916. godine održana je u Zagrebu osnivačka skupština na kojoj je, prema dozvoli tadašnje kraljevske zemaljske vlade, osnovana PRVA HRVATSKA TVORNICA ULJA – dioničko društvo prema aktu osnivanja svrha je bila : “sagraditi tvornicu ulja, eksploatirati svakovrsne uljarice, te svoje proizvode rasprodavati”

Tvornica ulja započela radom
Tvornica ulja započela radom

1917. godine započela radom;  ljeti  iste godine započela je prva proizvodnja ulja od buće i suncokreta u prostorima u Palmotićevoj 82. Iste godine proizvedeno je ukupno 800.000 litara ulja. 1920. godine prvi pogon u Palmotićevoj ulici postaje premalen. Tvornica se seli u Branimirovu ulicu

Počinje proizvodnja rafiniranog jestivog ulja
Počinje proizvodnja rafiniranog jestivog ulja

1924. godine počinje proizvodnja rafiniranog jestivog ulja. Kapacitet proizvodnje 35 tona podmiruje 55% ukupne potrošnje ulja u zemlji. Dnevni kapacitet rafinerije kretao se oko 4 tone jestivog ulja u 24 h. 1935. godine ugrađene su automatske preše, čime se postigao kapacitet od 35 tona rafiniranog ulja dnevno.

Novo ime tvornice
Novo ime tvornice

1946. godine, briše se naziv Prva hrvatska tvornica ulja d.d. i i upisuje pod novim imenom TVORNICA ULJA – CRVENA ZVIJEZDA, ZAGREB. Od 31. prosinca 1946. godine nosi naziv TVORNICA ULJA Zagreb (skračeno TUZ). 1957. godine kupljeno je zemljište na Žitnjaku od 56 ha, izgrađen pogon hidrirnice

Započinju prvi značajni istraživački radovi
Započinju prvi značajni istraživački radovi

1952. godine u TVORNICI ULJA započinju prvi značajni istraživački radovi u okviru prvog tvorničkog laboratorija za kontrolu proizvodnje. Također se mehanizirala doprema sirovine u prešaonicu, izgrađena sušara za uljarice. Najveći otkup suncokreta do tada (dostignut tek 1962. g.)

Započela prva proizvodnja margarina
Započela prva proizvodnja margarina

1956. godine s jednom linijom za proizvodnju započela prva proizvodnja MARGARINA i time je Zvijezda postala prvi proizvođač te namirnice u zemlji. Tržište je izuzetno brzo prihvatilo novi proizvod. Svojom kvalitetom i prikladnim pakiranjem zadovoljio je ukus potrošaća i naišao na široku primjenu u prehrani.

Započinje proizvodnja biljnog masla i masti
Započinje proizvodnja biljnog masla i masti

1959. godine započinje proizvodnja BILJNOG MASLA (danas nosi naziv biljni mrs) I MASTI. Bio je to još jedan artikl iz grupe čvrstih biljnih masnoća koji je tržište također brzo prihvatilo, naročito prehrambena industrija (pekarska, konditorska i slastičarska industrija).

Započela proizvodnja majoneze
Započela proizvodnja majoneze

Povijest jednog od najjačeg hrvatskog branda započinje davne 1959. godine. kada je započela proizvodnja MAJONEZE (u tubi). U počecima proizvodnje sastav je često mijenjan s ciljem da se kvaliteta i vrsta prilagode zahtjevima tržišta

Započela je proizvodnja majoneze u foliji
Započela je proizvodnja majoneze u foliji

1965. godine započela je proizvodnja majoneze u foliji. Domaća proizvodnja tako svoj pravi zamah dobiva početkom osamdesetih kada je u Zvijezdi u rad puštena nova linija za kontinuiranu proizvodnju majoneze. Jedini proizvođač majoneze u Hrvatskoj

Novi proizvod u pekarstvu aditiv PEKOL
Novi proizvod u pekarstvu aditiv PEKOL

Od 1967. godine počinje proizvodnja različitih vrsta margarina za industrijsku primjenu (BV, LT, BB) što je tada bila novost u zemlji. Novi proizvod u pekarstvu aditiv PEKOL plasiran je na tržište 1970. godine

Počela proizvodnja novih mazivih margarina pod nazivom “MARGO”
Počela proizvodnja novih mazivih margarina pod nazivom “MARGO”

1981. godine je puštena u rad nova linija za kontinuiranu proizvodnju majoneze. Krajem 1981. godine počela je proizvodnja novih tipova mazivih margarina pod nazivom “MARGO”

Prve salate s povrćem i mesom na bazi majoneze
Prve salate s povrćem i mesom na bazi majoneze

Krajem 1981. godine tržištu su ponuđene prve salate s povrćem i mesom na bazi majoneze. 1986. godine na tržištu su se pojavili Zvijezdini umaci koji su također proizvodi na bazi majoneze.

Novi tip magarina “GAMA”
Novi tip magarina “GAMA”

1984. godine Zvijezda je plasirala na tržište novi tip margarina “GAMA” za kuhanje i prženje u paketićima po 500 g

Zvijezda postaje dijelom koncerna Agrokor
Zvijezda postaje dijelom koncerna Agrokor

1993. godine Zvijezda postaje dijelom koncerna Agrokor, te modernizirana, tehnološki usavršena s povećanom distribucijom i marketinški osmišljenom strategijom predstavlja jedan od najvećih subjekata Hrvatskog gospodarstva.

Prva hrvatska tvornica ulja mijenja ime u Zvijezda
Prva hrvatska tvornica ulja mijenja ime u Zvijezda

1995. godine Prva hrvatska tvornica ulja d.d. mijenja ime u Zvijezda d.d. Kvalitetom proizvoda, snagom svojih robnih marki i distribucijom Zvijezda je dosegla svjetske standarde, i učvrstila svoju poziciju na tržištu.

Počelo sa proizvodnjom Omegol ulja i Omegol namaza
Počelo sa proizvodnjom Omegol ulja i Omegol namaza

2005. godine počelo se sa proizvodnjom Omegol ulja i Omegol namaza. Prva Zvijezdina linija funkcionalnih proizvoda koje pridonose očuvanju krvnih žila, smanjenju kolesterola i namijenjeni su svima koji vode računa o zdravoj prehrani i odabiru moderan i zdrav način života, i prvi takav na hrvatskom tržištu; bogat omega-3 esencijalnim masnim kiselinama

90ta godišnjica Zvijezde i novi logotip
90ta godišnjica Zvijezde i novi logotip

2006. godine Zvijezda d.d. proslavila je 90-u godišnjicu svog postojanja povodom koje je redizajniran logotip, te proizvodi branda Zvijezda. Vrijednosti koje odlikuju Zvijezda proizvode jesu izvornost, izvrsnost i prepoznatljivost, a zbog vlastitih tradicionalnih receptura i visokovrijednih sirovina, Zvijezdine proizvode korisnici svrstavaju u proizvode visokog povjerenja i rado im poklanjaju svoju vjernost.

Zvijezda slavi 100 godina okusa
Zvijezda slavi 100 godina okusa

Zvijezda slavi čak 100 godina postojanja, a prepoznatljivim okusima proizvoda, Zvijezda se tradicionalno pojavljuje na mnogim stolovima diljem Hrvatske. Zvijezda nastavlja raditi na kvaliteti svojih proizvoda te uvođenju novih kako bi se prilagodila aktualnim potrebama svojih vjernih potošača. 2016. godine Zvijezda je počela sa proizvodnjom vlastitog ketchupa, prepoznajući potencijal proizvoda i navike potrošača te nastavlja raditi na kvaliteti svojih proizvoda i uvođenju novih kako bi se prilagodila aktualnim potrebama svojih vjernih potrošača.

 

Zvijezda plus d.o.o.
Zvijezda plus d.o.o.

Nakon što je, u srpnju 2018. od strane vjerovnika izglasana te rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, potvrđena nagodba u postupku izvanredne uprave nad Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima, započeo je proces pripreme njezine provedbe. Dana 1. travnja 2019. (datum početka provedbe nagodbe) izvršen je prijenos gospodarske cjeline na Fortenova Grupa d.d., odnosno na Zvijezda plus d.o.o., kompaniju u vlasništvu Fortenova Grupe.

Planet of plants
Planet of plants

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec. Suradnja dviju domaćih proizvodnih perjanica Fortenova grupe rezultirala je sa čak devet koji su 100 % biljnog podrijetla, uz 100 % okusa; a ne sadržavaju jaja, gluten i soju zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance.